در میان علماء اهل سنّت کم نبودهاند کسانى که منصفانه به تحقیق متون و احادیث پرداخته و به حقائق، فضایل و مناقب و برترین ویژگىهاى خاندان رسالت به ویژه حضرت امیرالمؤمنین على علیه السلام و صدّیقه طاهره علیها السلام و دو فرزند پاک آنان - که سرور جوانان بهشت هستند - پىبرده و نسبت به آنان به صورت مستقل یا ضمنى تألیفاتى داشتهاند، امّا راجع به فضایل مجموع ائمه اطهار علیهم السلام کمتر کتابى از آنان به جا مانده است که در دسترس عموم قرار گرفته باشد. شاید مهمترین و مفصّلترین آنها کتاب فرائد السمطین جوینى است. شاید دوّمین فرد مهم و صاحب نامى که پیرامون فضایل تمامى ائمّۀ اطهار علیهم السلام کتابى را تألیف نموده است، جمالالدین محمّد بن یوسف زرندى حنفى مذهب (متوفّاى ۷۵۷ ه) باشد. کتاب معارج الوصول إلى فضل آل الرسول والبتول که ترجمۀ آن به نام فضیلتهاى آل پیامبر علیهم السلام، به وسیلۀ فاضل ارجمند جناب حجه الاسلام و المسلمین آقاى مهدى کرباسى با قلمى روان ترجمه، و با حواشى محقّقانه مزیّن گردیده است.
کتاب معارج الوصول إلى فضل آل الرسول والبتول نوشته جمالالدین محمّد بن یوسف زرندى حنفى مذهب (متوفّاى ۷۵۷ ه) کوتاهوارهاى از تاریخ زندگانى، فضائل و سخنان دوازده امام است، بسیارى از مضامین این اثر برگرفته از کتاب ارزشمند فرائد السمطین جوینى است و نیز برخى از مطالب آن اقتباسگونهاى از حلیه الاولیاء راغب اصفهانى است. نثر کتاب بسیار ساده و روان و گاه مسجّع است، مؤلّف برخى از اشعار و سرودههاى خویش را نیز در این اثر عرضه نموده است. این کتاب نزد اندیشمندان شیعه و سنّى از جایگاه ویژهاى برخوردار بوده، شمارى از آنان در تألیفاتشان از این کتاب حدیث نقل کردهاند، همچون قندوزى در ینابیع المودّه، ابن صبّاغ مالکى در الفصول المهمّه، سمهودى در جواهر العقدین، احمد بن فضل در وسیله المآل، مولى حیدر در منتهى الکلام، مولى سلامه اللّٰه در معرکه الآراء، محمّد بن یوسف شامى در سبل الهدى و الرشاد، صدرالدین خان در منتهى المقال، میرحامد حسین در عبقات الأنوار، سیّد نعمت اللّٰه جزائرى در احقاق الحق و علامۀ امینى در الغدیر…
مطالعه و دانلود کتاب در پایگاه کتابخانه دیجیتال نورلایب
نرم افزار دانشنامه فضائل اهل بیت علیهم السلام در منابع اهل سنت تولید مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی که شامل درختواره فضائل و مناقب اهلبیت علیهم السلام از مهمترین منابع اهلسنّت با بیش از ۲۳۰۰ موضوع و اتصال آن به ۳۳ عنوان «کتاب فضایل و مناقب» از مهمترین منابع روایی و تفسیری اهلسنّت در ۱۴۱ جلد، با قابلیت ارتباط بین متن و موضوع
آخرین دیدگاهها