Archive for: اردیبهشت ۱۳۹۲

اولین خبرنامه کتابخانه دیجیتال نور آماده ارسال به کاربران کتابخانه دیجیتال نور و پایگاه مجلات تخصصی شد

در فضای وب ارتباط مستمر با کاربران از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد کاربران با ثبت نام و با تایید دریافت خبرنامه می توانند از طریق پایگاه نامه های الکتروینک خبری دریافت کنند که این نامه های الکترونیک حاوی اطلاعات و یا اخباری از پایگاه مورد نظر می باشد. ارسال این خبرنامه موجب می شود تا کاربران ارتباط بیشتری با پایگاه و بروز رسانی های انجام شده پیدا کنند. متاسفانه عادتی که غالب پایگاه های ایرانی به آن مبتلا شده اند بسیار دیر به کاربرانمان پاسخ می دهیم. با کاربرانمان کاری نداریم و آنان را در جریان اخرین اتفاقات پایگاه قرار نمی دهیم. و حتی ادبیات و لحن خشکی در پایگاه ها ساری و جاری می باشد.

برای اینکه این فضا را گرم تر کنیم و بتوانیم با کاربران کتابخانه دیجیتال نور ارتباط بر قرار کنیم در نظر داریم تا به صورت متناوب به گونه ای که تبدیل به هرزنامه نشود برای کاربران کتابخانه دیجیتال به صورت مناسبتی خبرنامه با مضمون معرفی کتاب های موجود در پایگاه یا ارزشمندترین کتابها که جدیدا در پایگاه منتشر شده است را به کاربرانمان اطلاع دهیم.

مطمئنا پاسخ دادن به کاربران، تدوین راهنمای مناسب برای پایگاه، راه اندازی همین وبلاگ و خبرنامه می تواند الفت و همدلی خوبی میان پایگاه با کاربران ایجاد نماید. تمام تلاش پایگاه و مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور در خدمت محققان و پژوهشگران می باشد می توانید از به صورت نظرات نیز درخواست ها، سوالات و پیشنهادات خودتان را منعکس نمایید.

از اینجا اولین خبرنامه کتابخانه دیجیتال نور را دانلود نمایید.

 

ارائه تمام متن کتاب و امکان جستجو در آن؛ ویژگی برتر کتابخانه دیجیتال نور

در کنار انتشار فیزیکی کتاب و کتابخانه های سنتی با پدیده ای به نام کتاب الکترونیک و کتابخانه های الکترونیک مواجه هستیم که هیچ کدام تا این لحظه نتوانسته موجب نفی آن دیگری شود و هر کدام مخاطبان خودشان را دارند و علاوه بر فواید و مزیت ها، چالش هایی را نیز پیش رو دارند.

همکنون نیز که مصادف با شروع شانزدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب می باشد مشتاقان بسیار زیادی از سرتاسر کشور جهت خرید کتاب به سمت خودش جذب کرده است تا در بزرگترین همایش فرهنگی کشور شرکت نمایند. اما بی شک گران شدن کاغذ و قیمت تمام شده کتاب بر پایین امدن قدرت خرید کتاب بر علاقه مندان آن نیز تاثیر منفی خواهد داشت. با این نگاه بی شک جایگاه کتابخانه های دیجیتال افلاین و انلاین جایگاه ویژه ای پیدا خواهد کرد. علاقه مندان کتاب برای اینکه به صرفه ترین کتاب ها را برای مطالعه تهیه نمایند می بایست کتابهایی را بخرند که بیشترین مراجعه را دارند وگرنه خرید کتابهای مرجع که گاه گاه به آن سر می زنند و گاهی برای مدت های مدید در گوشه ای بدون استفاده می ماند امتناع نمایند. کتابهایی درسی و کتابهای جدید و.. ناچار از خرید آنها هستیم ولی چنانچه بخواهیم در یک مجموعه حدیثی کار کنیم شاید مناسب باشد که سراغ نرم افزار جامع الاحادیث یا کتابخانه دیجیتال نور(www.noorlib.ir) ؛که کتابهای این نرم افزار را به صورت آنلاین منتشر می کند؛ مراجعه نماییم. تحقیق و پژوهش با استفاده از این ابزار و تکنولوژی جدید بی شک می تواند علاوه بر سرعت و به گسترگی و شمول منابع ما بیفزاید و ضمنا لازم نباشد تا برای خرید این مجموعه ها هزینه پرداخت کنیم و ضمنا با مراجعه به کتابخانه های دیجیتال شاهد رشد و گسترش این نوع کتابخانه ها باشیم.

در کشورهای اروپایی با اینکه علاقه به مطالعه کتابهای فیزیکی و کاغذی وجود دارد ولی در کنار آن کتابخانه ها و منابع دیجیتال جهت تحقیق و پژوهش، پژوهشگران و دانشگاهیان بسیار افزایش پیدا کرده است به گونه ای که کتابها و مجلاتی را مشاهده می کنیم که پیش از انتشار کاغذی آنها می توانیم در قالب دیجیتال در فضای وب آنها را پیدا کنیم. از طرف دیگر با پدیده جالبی نیز مواجه هستیم که اندک اندک نشر کاغذی در بعضی از موارد در حال حذف شدن هستند و مجلات الکترونیک مورد توجه بیشتر قرار می گیرند.

رشد کتابخانه ها دیجیتال و امکانات گسترده ای که کتابخانه های دیجیتال فراهم می کند همچون امکان استفاده در تمام ساعات شبانه روز، بدون محدودیت جغرافیایی، امکانات جستجوی پیشرفته در تمام متن کتاب و … می بایست فضای اقبال  در میان محققان و دانشگاهیان چه دانشجویان و چه اساتید را ایجاد کند. توصیه می کنیم ضمن استفاده از این پایگاه، کتابخانه دیجیتال نور را به دوستان خودتان نیز سفارش کنید کتابخانه ای که به صورت رایگان منابع آن را در اختیار شما قرار داده و چنانچه صاحب وبلاگ یا وب سایتی هستید لینک آن را نیز جهت معرفی درج کنید تا علاقه مندان بیش از پیش با این سایت و امکانات آن آشنا شوند