تذکره الأولیاء شیخ فریدالیدن عطار نیشابوری تصحیح رینولد نیکلسون ناشر مطبعه لیدن هلند
از آثار عارف مشهور قرن ششم و هفتم هجری قمری به زبان فارسی است که در آن، تعدادی از شخصیتهای صوفی و عارف را شناسانده است. این اثر را «رینولد آلن نیکلسون»، تصحیح کرده است. این کتاب با قلمی ادیبانه و با نثری مسجع به نگارش درآمده است. گفتنی است که دکتر محمد استعلامی یادآور شده است که این کتاب مشتمل است بر مقدمه و ۷۲ باب و دست نویسهای معتبر تذکره الأولیاء تا قرن دهم، شامل همین مطالب است، اما پس از قرن دهم، فصلهای دیگری با عنوان «ذکر متأخران از مشایخ کبار» بر این کتاب افزوده شده که حالات و سخنان ۲۵ تن از عارفان قرنهای چهارم و پنجم را در بر دارد و بیشتر این پیوست از مآخذی برداشته شده که احتمالاً در دسترس مؤلف تذکره الأولیاء نیز بوده و مطالب آن به شیوه تذکره الأولیاء تألیف شده است؛ ازاین رو بسیاری از پژوهشگران معاصر، از جمله نیکلسون، آن را جزو اصل کتاب پنداشتهاند؛ درحالی که این ملحقات در هیچ یک از نسخههای کهن کتاب نیست و فهرستی هم که عطّار در آغاز کتاب آورده، شامل همان ۷۲ نام است…
اندیشه های عطار در لسان الغیب، وصلت نامه و مفتاح الاراده با مقدمه و تصحیح حسین حیدرخانی
الهی نامه ، شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری، با مفدمه و تصحیح محمدرضا شفیعی کدکنی
پندنامه شیخ فریدالدین عطار نیشابوری تصحیح و توضیح عباسعلی صرافی
خسرونامه شیخ فریدالدین عطار نیشابوری با مقدمه فرشید اقبال
تنها منظومهاى از نویسنده است که از ماجراى عشق دو دلداده و داستان زندگانى دو شاهزاده سخن مىگوید. اصل این داستان، چنانکه خود شیخ در آغاز کتاب بدان اشاره کرده، افسانهاى باستانى است به قلم «بدر اهوازى» که احوالش مانند بسیارى از داستان نویسان مجهول است. در ابتدای این اثر فرشید اقبال مقدمه ای بر کتاب افزوده است.
مصیبت نامه شیخ فریدالدین عطار نیشابوری تصحیح عبدالوهاب نورانی وصال
جوهر الذات، کتابی است از شیخ فریدالدین عطار نیشابوری به اهتمام تیمور برهان لیمودهی که در خودشناسی و شناخت گوهر وجود آدمی که طی بیان مراحل سیر و سلوک آدمی، برای وصول به حقیقت و کشف عالم وجود، سرانجام به معرفت و شناخت حضرت باری که مقصد و مقصود نهایی همه مخلوقات و موجودات عالم، بهویژه انسان سرگردان است، منتهی میگردد …
منطقالطیر یا «مقامات طیور»، اثر شیخ فریدالدین عطار نیشابورى (متوفی ۶۱۸ق)، مثنوىاى فارسی است که بهگونهاى تمثیلى، منازل سیر و سلوک معنوى و سختىها و شرایط آن را در قالب داستان پرندگان و از زبان آنها بیان کرده است. این اثر با مقدمه جواد سلماسی زاده منتشر شده است. سلماسی زاده در مقدمهاش، منطقالطیر را در میان مثنویهای عرفانی از همه مهمتر و شیواتر و گل سرسبد آثار خواجه فریدالدین عطار دانسته است که مشتمل بر ۴۶۰۰ بیت است. وی همچنین به زندگانی عطار، چگونگی بریدن او از دنیا و پای گذاشتن در مسیر سیر و سلوک عرفانی بهاختصار اشاره کرده است…
مظهر العجایب و مظهر الاسرار منسوب به شیخ فریدالدین عطار نیشابوری که در ذکر فضائل امیرالمومنین علی بن ابی طالب علیهماالسلام و کرامات آن حضرت سروده شده است. مظهر العجایب از القاب امام علی علیه السلام است و در انتهای کتاب نیز یکی دیگر از آثار شیخ عطار نیشابوری به چاپ رسیده است.
سلام کتاب های ادبی که منبع هستند در نثر و نظم فارسی باید بیشتر باشد با سپاس فراوان
سلام و سلامتی