دنیای وب منبع عظیمی از اطلاعات است که روزبه روز برحجم آن افزوده میشود. در حال حاضر میلیاردها صفحه که اطلاعات فراوانی از موضوعات مختلف را در بر دارند، بر روی سرورهای مختلف جا خوش کرده اند. این در حالیست که تولد سایتهای جدید و گسترش سایتهای موجود نیز به طور فزاینده ای به این حجم اطلاعات می افزاید.
نرخ رشد اطلاعات تا بدانجاست که امروزه مشکل دسترسی به اطلاعات جدی تر از نبود اطلاعات است. امروزه چالش عمده اکثر کاربران دستیابی به اطلاعات است. به عبارت دیگر اگر کاربری دنبال موضوعی خاص باشد، کدام صفحه را باید بخواند؟ از میان این تعداد عظیم صفحات موجود، کدام صفحه نیاز او را برآورده می کند؟
چاره ی این چالش استفاده از موتورهای جستجو است؛ اما موتورهای جستجو هم تفاوتهای اساسی دارند. موتورهای جستجو به کاربران در یافتن اطلاعات کمک میکنند. موتورهای جستجو، با در نظر گرفتن خصوصیات زبانی، اقدام به جستجوی متون و رتبه بندی متناسب با نتایج می کنند.
بخشی از موتور جستجوی بومی نور که در حال توسعه است؛ در پایگاه کتابخانه دیجیتال نور جهت جستجو گنجانده شده است. عملکرد سریع، کیفیت نتایج با توجه به خصوصیات زبان فارسی و عربی، رتبه بندی منطقی در مقایسه با موتورهای جستجوی معروف و امکانات پرشمار دیگر از نقاط قوت این موتور جستجو به شمار می روند.
در حال حاضر استفاده از موتور پیشرفته جستجوی نور تنها در پایگاههای کتابخانه دیجیتال (نورلایب) و پایگاه تخصصی مجلات (نورمگز) امکان پذیر است.
* برخی از قابلیتهای موتور جستجوی جدید پایگاه:
- جستجوی ریشه یابی شده:
تمام حالات مشتق شده یک کلمه معادل هم در نظر گرفته میشوند.
- رنگی کردن نتیجه جستجو:
کلماتی که در خروجی جستجو یافته شدهاند به صورت رنگی نمایش داده میشوند.
- جستجوی مترادفات:
هممعنیهای یک کلمه نیز در خروجی جستجو نمایش داده میشوند.
- غلط یاب املایی:
به کلماتی که به صورت اشتباه برای جستجو تایپ شوند، پیشنهاد اصلاحی ارائه میشود.
* قابلیتهای دیگری که میتوان به آنها اشاره نمود؛ عبارتند از:
- رتبه بندی نتایج جستجو
- کش کردن نتایج جستجو
- فیلتر نتایج جستجو
- تکمیل خودکار عبارات
- نمایش جستجوهای مرتبط
- پشتیبانی از جستجوی فینگلیش
- پشتیبانی از کلمات تبلیغاتی AdWords
- در نظر نگرفتن کلمات بی بار
….
باسلام خیلی خوب است از کمترین زمان بیشترین استفاده میشود